top of page

Continental

DE CE SUSȚINEM ACEST PROIECT

background transparent_edited.png

Lăcrămioara Dărăban

Head of Human Relations @Continental

”Vârsta, sexul, naționalitatea, apartenența etnică, religia, orientarea sexuală, dizabilitățile - diferențele noastre ne definesc ca oameni. Și datorită lor avem abilități și experiențe, putere și talente diferite. La Continental, această multitudine de calități ne alimentează creșterea și ne dă determinarea de care avem nevoie pentru a dezvolta idei originale, produse inovatoare și noi modele de business.
În prezent facem eforturi în direcția promovării unui mediu mai internațional și a unui echilibru între sexe. Astăzi, 45% din managementul nostru provine deja din tări din afara Germaniei.
Procentajul pozițiilor de conducere deținute de către femei a continuat să crească în întreaga lume - de la 10,5% în 2015 la 12,2% în prezent. Ne propunem să creștem acest procent la
16% până în 2020.
Suntem dedicaţi unei culturi corporative fără prejudecăţi, care prețuiește fiecare individ și nu lasă loc pentru discriminare conștientă sau inconștientă. Nu numai că trăim acest angajament în cadrul Continental, dar îl şi comunicăm lumii exterioare. În 2008, Continental a semnat Carta diversității, o inițiativă care vizează promovarea diversității în cadrul companiilor, promovarea unui mediu de lucru fără prejudecăți și asigurarea egalității de drepturi și oportunități pentru toți angajații.”

Lăcrămioara Dărăban

DESPRE NOI

Activitatea noastră

Toate cele 5 arii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România.

Unde avem colegi

Continental deţine șapte unităţi de producţie și centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.
Continental avea la finalul anului 2020 peste 20.100 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte

Valorile și misiunea

Oameni care entuziasmează – într-o cultură care inspiră
La Continental, toate angajatele și toţi angajaţii împărtășesc patru valori de bază. Acestea reprezintă rădăcinile culturii corporației noastre: Încredere, Mentalitate de învingător,
Libertatea de a acţiona şi Solidaritatea. Suntem convinși: numai într-un mediu caracterizat de aceste valori se pot crea servicii, soluții și contribuții importante și deschizătoare de drumuri.
Continental își stimulează toate angajatele și toți angajații. În acest sens, sprijinim o cultură a încrederii și deschidem porțile flexibilității pentru responsabilitatea fiecăruia. Climatul de lucru la Continental este marcat de aprecierea reciprocă a valorii. Fiecare contribuție individuală contează. Acestea sunt distribuite prin intermediul rețelei noastre globale și o înnobilează.

Înregistrăm tendințele și schimbările pieței, le utilizăm mai rapid decât alții și obținem mai rapid soluții mai eficiente (deci mai eficace) pentru clienții noștri.
La nivel global observăm din ce în ce mai multă atenție îndreptată spre diversitate și beneficiile rezultate dintr-un mediu divers și incluziv. Continental este o companie globală cu oameni din fiecare cultură, etnie, rasă, religie, identitate sexuală, de toate vârstele și cu abilități diverse. Se spune ca “Diversitatea fără incluziune nu există“, tocmai de aceea suntem dedicaţi unei culturi corporative fără prejudecăţi, care prețuiește fiecare individ și nu lasă loc pentru discriminare conștientă sau inconștientă. Nu numai că trăim acest angajament în cadrul Continental, dar îl şi comunicăm lumii exterioare. În 2008, Continental a semnat Carta diversității, o inițiativă care vizează promovarea diversității în cadrul companiilor, promovarea unui mediu de lucru fără prejudecăți și asigurarea egalității de drepturi și oportunități pentru toți angajații.

Viziunea noastră
Mobilitatea dumneavoastră. Libertatea dumneavoastră. Semnătura noastră.
Lumea noastră este formată din tehnologii foarte dezvoltate, extrem de inteligente, pentru mobilitatea oamenilor, transportul materialelor și mărfurilor, precum și pentru transferul datelor lor.
În calitate de companie comercială, sarcina noastră cea mai importantă este punerea eficientă la dispoziție a bunurilor și serviciilor spre satisfacția completă a clienților și grupurilor noastre de referință („persoane de interes” precum clienți, angajați, investitori, parteneri de afaceri, dar și politica și societatea).
Punem la dispoziție pe toate piețele noastre și pentru fiecare dintre clienții noștri cea mai bună soluție. Pentru aceasta, lucrăm extrem de eficace, eficient și inovator, precum și respectând cele mai înalte cerințe privind calitatea. Mai mult, gândim și acționăm unitar, sistematic și interconectat. Astfel reușim să producem idei în serie mai rapid decât alții. În acest mod răspundem cerințelor grupurilor noastre de referință („stakeholder”) și suntem percepuți drept un partener de încredere și valoros care creează cele mai importante valori.
Suntem lideri în ceea ce privește obținerea valorii.

Valorile noastre
Încredere: Oferim și câștigăm încredere.
Încrederea reprezintă baza tuturor acțiunilor noastre și premisa succesului nostru. Ne ținem întotdeauna promisiunile. Acest lucru se aplică tuturor angajatelor și angajaților noștri, precum și tuturor grupurilor de referință („persoane de interes” precum clienții, angajații, investitorii, partenerii de afaceri, politica și societatea) ale Continental. Suntem conștienți de faptul că încrederea se câștigă cu greu și poate fi distrusă cu ușurință. De aceea, dovedim în fiecare moment că merităm încrederea care ni se acordă.
În 2016 am creat la nivel mondial condiții de lucru flexibile pentru peste 90%dintre angajatele și angajații noștri. Printre acestea se numără lucrul de la distanță, normele parțiale și perioadele de întrerupere a activității.
Mentalitate de învingător: Dorim să învingem.
Competiția este lumea noastră, performanțele de top sunt obiectivul nostru. Căci ne dorim să creăm valoare în mod durabil. La Continental, „Quality First“ este o inițiativă cheie a companiei: Produsele și serviciile noastre corespund întotdeauna celor mai înalte standarde calitative. Depășim obstacolele și limitele. Și nu renunțăm niciodată.
Continental plătește în fiecare an angajatelor și angajaților participații din succesul companiei - în 2017 în total 150 de milioane de euro.
Libertatea: Creștem prin libertatea de a acţiona cu responsabilitate.
Încă de la început, le oferim angajatelor și angajaților cea mai mare flexibilitate posibilă. Promovăm la toate nivelurile disponibilitatea angajatului de a-și organiza propria muncă și de a își asuma responsabilitatea. Prin „Balance of Cooperation” - o altă inițiativă cheie - reușim să creăm măsura corectă cu privire la responsabilitatea centrală şi descentralizată.
Solidaritatea: Obținem cea mai mare valoare prin solidaritate.
Echipa noastră acționează împreună la nivel global și își centralizează forțele. Diversitatea oamenilor din cadrul Continental, competențele și experiența lor reprezintă zi de zi o sursă de inspirație și de creativitate.

JOBURILE NOASTRE

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page