7.png

Andrei Strătilă

Președinte - Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe Timișoara (AIPD)

LinkedIn_logo.png
.

Mai multe detalii despre acest Campion DE&I:

Am 36 de ani și de la vârsta de 11 ani în urma unui accident rutier, am devenit nevăzător. Am studii juridice și sunt muzicant profesionist. Imediat după facultate, am fondat Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe, în cadrul căreia am derulat mai multe proiecte (detalii www.aipd.eu). 

Împreună cu soția mea la fel nevăzătoare, am fost și suntem activi cât se poate pe tema nondescriminării și promovării prin propriu exemplu,   al faptului că dizabilitatea este un mod de viață ci nu o condamnare sau rușine. 

Prin confruntarea provocărilor zilnice, suntem motivați să destrugem prejudecățile despre cei ca noi, pentru a avea o viață cu oportunități largi și nelimitate doar pe motiv de dizabilitate.”


DE CE SUSȚIN DIVERSITATEA & INCLUZIUNEA:

”M-am alăturat acestui proiect pentru că sunt persoană cu dizabilitate vizuală și nemijlocit mă lovesc de toate provocările vieții zi de zi. Reprezint comunitatea persoanelor cu dizabilități din România și prin proiectele desfășurate în ONG-ul nostru, am încercat să schimb lucrurile spre mai bine, din perspectiva a unei persoane cu dizabilitate. În românia sunt peste 800.000 de persoane cu nevoi speciale cărora nici statul nici societatea, nu le dă șansa de a evalua pe plan… De fapt pe nici un plan! :(

Foarte multe persoane cu dizabilități suferă de singurătate, nu își pot înființa o familie, cercul de prieteni și cunoștințe adesea fiind foarte restrâns. Părinții acestora au abordări greșite în educarea și motivarea copiilor săi cu nevoi speciale. Educația primară și liceală de obicei se face sau în școli speciale ori în școli de masă cu condiții de integrare foarte epuizante. Candidații pentru angajare din acest grup vulnerabil, sunt refuzați în proporție de 99.99% din cauza dizabilității și nu a evaluării competențelor și a capacității de muncă a candidatului.

Cred că comunitatea persoanelor cu dizabilități este o resursă importantă și neglejată pe nedrept, care ar putea să aducă o valoare considerabilă în piața forței de muncă de o parte și în domeniul social pe artă parte, pentru că ast fel se poate construi o societate  bazată pe egalitate de șanse cu adevărat, cu armonie emoțională a unui procent considerabil de cetățeni și cu o contribuție în creșterea familiilor noi fondate și extinse pe parcurs.

Vă invităm să luați parte în acest proiect pentru că și noi credem că o societate solidă și sănătoasă , se poate construi cu pași mărunți și concreți, cu ținte bine definite și cu participarea oamenilor care sunt direct interesați în schimbări spre mai bine.

Dizabilitatea este un mod de viață! Dizabilitatea nu este o rușine!”

1.png