top of page
7.png

Codrin Scutaru

CEO @ Public Affairs Solutions

Mai multe detalii despre acest Campion DE&I:

Codrin Scutaru, 42 de ani, doctor în sociologie, licențiat în științe politice și drept, este membru și Alumnus al Institutului Aspen și a fost Director General al Biroului American de Consultanță McGuireWoods în România din 2018. Începând cu ianuarie 2020, a preluat conducerea Public Affairs Solutions în calitate de Chief Executive Officer, având în vedere tranziția McGuireWoods România la o companie românească deținută în totalitate.


Codrin este unul dintre cei mai experimentați directori de afaceri publice din peisajul românesc care a condus campanii de afaceri publice de top în diverse industrii, cum ar fi educația, pensiile private, vouchere, asistența medicală și farma, auto, taxe și altele, ajutând marii investitori să se stabilească local, pentru a-și dezvolta afacerile în România sau pentru a menține investitori strategici cheie în țară.


Înainte de a se alătura McGuireWoods, Codrin a servit Guvernul României în diverse funcții timp de aproape 8 ani ca Secretar de Stat al Ministerului Muncii cu largi atribuții manageriale și consilier pentru politică socială sau afaceri UE la oficiul PM, Ministerul Muncii și Ministerul Educației. În îndatoririle sale publice, Codrin și-a construit un canal de comunicare transatlantic puternic cu oficiali și politicieni din SUA și Marea Britanie.


Codrin este, de asemenea, foarte activ în comunitate, fiind vicepreședinte în cadrul Asociației OvidiuRO. Împreună cu membrii fondatori ai OvidiuRO, Maria Gheorghiu și Leslie Hawke, Codrin a avut un rol principal în proiectul de lege ”Fiecare copil la grădiniță” pentru mobilizarea resurselor publice și private pentru a se asigura că educația timpurie de calitate este disponibilă pentru cei mai săraci copii din România.


DE CE SUSȚIN DIVERSITATEA & INCLUZIUNEA:


În perioada în care am fost demnitar, am propus înființarea Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și a Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, am promovat legea economiei sociale și legea ”Fiecare copil în gradiniță”. Cred în mediile diverse de lucru în care fiecare coleg poate veni la muncă exact așa cum este, fără frica de a fi discriminat. România are şansa unei diversităţi etnice. Aceasta trebuie privită ca o oportunitate de creştere pentru noi, ca societate. Trebuie să transmitem un mesaj foarte puternic întregii lumi: forţa Uniunii Europene, implicit a României, ca stat european, stă în unitate şi, mai ales, în diversitate.

1.png
bottom of page