top of page

UnLoc

DESPRE NOI

Convingerea UnLoc este că persoanele cu dizabilități trebuie să se bucure de aceleași drepturi și libertăți ca toți ceilalți cetățeni.

Viața lor zilnică nu ar trebui să difere de condițiile și posibilitățile existente pentru membrii societății, în general.

Credem că fiecare persoană are un rol de jucat în societate și recunoaștem că diversitatea aduce beneficii sociale.

Sursa de inspirație pentru serviciul social: Elisabeta Moldovan, autoreprezentant, persoană care a petrecut 23 de ani în instituții rezidențiale segregate.

Activitatea noastră

Fundația de Abilitare Speranța (FAS) are aproape 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii pentru copiii cu dizabilități și nevoi speciale (sprijin, recuperare, reabilitare), părinții și familiile lor (informații, consiliere, sprijin) și în implicarea activă, promovarea și advocacy pentru educație incluzivă în școli. Începând cu 2018, FAS a lansat un serviciu social UnLoc / UnLock pentru adulții cu dizabilități intelectuale, psiho-sociale și fizice, ca alternativă la instituționalizarea pe termen lung, una dintre problemele majore din Romania. UnLoc oferă locuințe în comunitate, sprijin și consiliere individualizată, dezvoltare personală, formare profesională și angajare în muncă.

Unde activăm și cui ne adresăm

Activăm în Timișoara.

Serviciile noastre sunt pentru persoane adulte cu dizabilități instituționalizate sau în risc de instituționalizare.

Valorile și misiunea

Misiune: UnLoc sprijină viața în comunitate a persoanelor cu dizabilități, ca alternativă la instituționalizare, și promovează viața independentă ca drept fundamental al omului.


Valori: Încredere: ne propunem să construim un loc de încredere reciprocă, în care clienții să se simtă împliniți și sprijiniți în atingerea potențialului lor.

Demnitate și respect: credem în demnitatea inerentă fiecărei ființe și ne tratăm cu respect unii pe ceilalți.

Integritate: în relația cu clienții, cu partenerii, cu finanțatorii, cu membrii comunității.

Sustenabilitate: vrem să fim activi pe termen lung, ne pasă de mediu, și ne propunem să avem o cât mai mică amprentă negativă asupra planetei prin tot ceea ce facem.

Responsivitate: suntem aici pentru a ajuta. Suntem prezenți pentru clienți, pentru alte persoane care au nevoie de serviciile noastre, pentru colegii din domeniu.

RESURSE

Resurse pentru angajatori

Resurse pentru candidați

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page