top of page
7.png
1.png

Alina Anghel

Employer Branding Strategist, Serial Social Entrepreneur, Co-Founder - Lumea D&I și Angajez 45+

Mai multe detalii despre acest Campion DE&I:

Fondator al uneia dintre primele agenții media de pe piața reputației de angajator din România și apoi a încă unei agenții de strategie de brand; creatoare a 2 comunități profesionale; fondator al primului manifest social de anvergură națională împotriva discriminării de vârstă în procesul de angajare din România (Angajez 45+).

Din 2008 a construit proiecte și echipe inovatoare, oferind către peste 200 de corporații din 20 de industrii resursele necesare pentru creșterea reputației afacerii și a celei de angajator, prin campanii interne și externe de experiență de brand. Pasionată de mecanismele funcționalității și de creșterea durabilă în organizații, consideră pragmatismul, cercetarea, datele concrete și încrederea în oameni drept baza oricărei strategii de succes. Ea vă va spune, chiar și după mai bine de un deceniu, că încă se vede ca un profesionist de marketing și vânzări, care a avut norocul să creeze o mulțime de proiecte cu o mulțime de profesioniști și oameni extraordinardinari.


DE CE SUSȚIN DIVERSITATEA & INCLUZIUNEA:


De la lansarea campaniei Angajez 45+ în 2019, am luat contact cu din ce în ce mai multe categorii de grupuri dezavantajate în procesele de recrutare și integrare în organizații, pe lângă cele legate de vârstă. În același timp, am observat că marginalizarea acestor potențiali candidați de către companii și lipsa implicării acestora în integrarea lor duce la aprofundarea crizei pieței muncii din prezent.


Incluziunea este un mod de lucru, nu o acțiune punctuală, și se referă atât la categorii de angajați, dar și la opinii și perspective diverse. Diversitatea aceasta reprezintă un avantaj competitiv real în piața muncii. Companiile cu cele mai mari șanse de a supraviețui și chiar de a evolua sunt cele care prețuiesc diversitatea. Atât cercetările cât și experiența practică a organizațiilor definesc drept un mare beneficiu diversitatea de atitudini, competențe, moduri de a gândi și de a rezolva probleme.

bottom of page