top of page

Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe Timișoara (AIPD)

Dizabilitatea este un mod de viață! Dizabilitatea nu este o rușine!

DESPRE NOI

Activitatea noastră

Înfiinţată în august 2010, Asociaţia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe (AIPD) susţine persoanele cu dizabilităţi fizice, ajutându-le să se integreze cât mai uşor şi mai eficient în societate. Scopul final este spargerea barierei existente între acest grup vulnerabil şi restul societăţii.

Unde activăm și cui ne adresăm

Geografic activăm atât pe arie națională cât și internațională iar ca și domeniu, cu orice ocazie ne împlicăm în acțiuni, inițiative, proiecte, care pot schimba viața persoanelor cu dizabilități în mai bine.

Ne adresăm tuturor persoanelor cu dizabilități fizice sau psihice, părinților și prietenilor ai acestora, tuturor celor care cred că implicarea noastră într-o acțiune concretă, convorbire telefonică sau pur și simplu cu o vorbă bună, le poate oferi un stimul de a-și depăși situația și a continua evoluția spre mai bine.

Valorile și misiunea

Valori: 

Credem în șanse și posibilități. Șansele care le pot fi oferite persoanelor cu dizabilități de a-și arăta capacitățile de muncă, impatie, participație, prietenie și posibilitățile de a cunoaște persoanele cu dizabilități din alte unghiuri nesteriotipice și motivante pentru cei din jur.

Misiunea noastră:
Misiunea noastră este de a schimba mintalități și prejudecăți la adresa persoanelor cu dizabilități,  prin educarea cu puterea exemplului pozitiv.

RESURSE

Resurse pentru angajatori

Oferim sprijin angajatorilor în procesul de răspândire a ofertelor de angajare în rândul candidaților cu dizabilități,sfaturi în aspecte legislative, în accesibilizare a spațiilor de lucru și nu numai, oferim consultanță și sugestii cu privire la  felul cum trebuie tratate și abordate persoanele cu dizabilități etc.

Resurse pentru candidați

Oferim canale de răspândire a informațiilor utile, în rândul persoanelor cu dizabilități;
- Sprijinim persoanele cu dizabilități prin a oferi sugestii în procese de angajare, informații legislative, îndrumare în diferite situații de viață, motivare de a continua încercările de a sparge barierele din jur, sau îi mai coborâm cu picioarele pe pământ în situațiile în care din diverse circumstanțe sunt rupți de realitate. Totodată oferim puncte de reper aparținătorilor sau  persoanelor cu o dizabilitate dobândită recent.

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page