top of page

Ateliere fără Frontiere

Credem în oameni

DESPRE NOI

Cele trei ateliere înființate pentru a oferi un context de muncă persoanelor vulnerabile pe care le integrăm pe piața muncii sunt:
educlick - este o platformă prin care colectăm deșeuri electrice și electronice, recondiționăm calculatoare uzate și le donăm către școli și copii aflați în comunități marginalizate din zone mai puțin dezvoltate.
remesh - un atelier în care angajăm oameni din medii vulnerabile, în special femei, care bene- ficiază de inserție socio-pro- fesională și învață tainele meseriei de croitor. Prelucrăm materi- ale publicita- re - bannere și mesh-uri, pe care le transformăm în obiecte-manifest din gama fashion și home&deco.
bio&co - ferma bio, înființată la Ciocănari, județul Dâmbovița, cu patru hectare de teren certi- ficat bio, pe care cultivăm atât în câmp, cât și în cele opt solarii, alături de angajați din comuni- tatea vulnerabilă locală, căreia vrem să îi oferim joburi verzi.

Activitatea noastră

Inserția pe piața muncii convenționale a persoanelor vulnerabile

Unde activăm și cui ne adresăm

Sediul principal din Șos Olteniței, 105 și ferma bio&co de la Ciocănari, județul Dâmbovița.

Ateliere Fără Frontiere a creat trei întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică - atelierul educlick, atelierul remesh și fermă bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare (șomaj de lungă durată, adicții, dizabilități, abandon școlar, violență domestică, trafic de persoane, probațiune, pedepse privative de libertate, lipsă locuință etc).

Valorile și misiunea

Credem în oameni. Integrăm pe piața muncii persoanele vulnerabile în cele trei ateliere educlick, remesh și ferma socială bio&co. Luptăm împotriva excluziunii, sărăciei și discriminărilor. Construim solidaritate și susținem educația și dezvoltarea locală.

RESURSE

Resurse pentru angajatori

Resurse pentru candidați

Locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile - legumicultor, dezasamblare DEEE, croitor.

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

Maria

46 ani, finalistă a programului de integrare socio-profesională la Ateliere Fără Frontiere

Cel mai mare ajutor de la Ateliere Fără Frontiere au fost oamenii. Fiecare e aici cu povestea lui, cu problema lui, iar eu am învățat câte un pic de la fiecare. Am trăit fiecare etapă cu răbdare și mi-am dorit să fie bine. Am cerut și am permis să mi se ofere ajutor pentru a mă ridica și am primit din plin.
Când am terminat cei doi ani jumătate de inserție, împreună cu consilierul de inserție care m-a ajutat să-mi fac un plan profesional, mi-am găsit imediat de lucru la un atelier de confecții pentru echipamente de muncă.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page