top of page

The Social Incubator

Cultivăm potențial. Rescriem destine.

DESPRE NOI

Am lansat Asociația “The Social Incubator” în Aprilie 2014 și am știut, încă de atunci, că va fi o bornă importantă pentru parcursul fiecăruia dintre noi. Ne-am propus de la bun început să contribuim la creșterea șanselor de integrare socială și profesională a tinerilor vulnerabili din țara noastră.
Programul Tineri de Viitor a fost primul pe care asociația l-a desfășurat. Susținerea tinerilor care
au părăsit sau urmează să iasă din sistemul de protecție a copilului (16-26 ani) a devenit focusul
principal pentru fiecare dintre membrii The Social Incubator, însă oferim suport tuturor tinerilor
vulnerabili ce se înscriu în proiectele asociației.
La The Social Incubator punem accentul pe importanța tranziției de la viața instituționalizată la
viața adultă. Doar aptitudinile reale le asigură tinerilor independența, iar programele derulate de
noi pun în valoare punctele forte ale tinerilor.

Activitatea noastră

Proiectul principal al organizației are drept scop susținerea tinerilor care au părăsit - sau urmează

să părăsească - sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung. 


Din 2014 și până în prezent am incubat zeci de proiecte în care au fost implicații mii de beneficiari. Toate au la bază o serie de metode și activități, pe care le-am îmbunătățit în anii în care asociația a crescut:

 • Servicii de consiliere vocațională și psihologică,

 • Facilitarea integrării profesionale: vizite exploratorii, job-shadowing și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui job plătit, prin intermediul unor companii partenere sau al întreprinderilor sociale înființate chiar de către asociație,

 • Ateliere de educație informală și non-formală,

 • Cazare: identificarea unor locuințe accesibile financiar tinerilor sau oferirea unor locuri de cazare gratuite în locuințe gestionate de asociație,

 • Suport educațional: meditații, continuarea studiilor. 

 

Construim proiecte în funcție de nevoile societății. De aceea, la Asociația The Social Incubator, avem programe dedicate tinerilor, șomerilor, adulților care și-au pierdut locul de muncă în pandemie, persoanelor din grupa NEET (Not in Education, Employment, or Training).

Unde activăm și cui ne adresăm

Asociația are sediul fizic în București, dar activează la nivel național, ajungând până în prezent în 40 de județe.


Beneficiarii proiectelor noastre sunt:

 • Tineri din sistemul de protecție socială (unde se pot regăsi: tineri din zona de infracționalitate, victime ale traficului de persoane, tineri dependenți (droguri, jocuri de noroc), părinți minori, victime ale abuzului, victime ale violenței, risc de a ajunge în stradă, LGBTQ+),

 • Tineri în risc de abandon școlar,

 • Tineri cu nevoi de orientare în carieră,

 • Tineri cu nivel scăzut de educație,

 • Tineri din liceele cu promovabilitate scăzută la BAC,

 • Tineri NEET`S,

 • Tinerii din familii în risc de excluziune socială și economică,

 • Adulți care au nevoie de suport pentru a avea o viață independentă (consiliere vocațională și mediere pe piața muncii),

 • Familii în risc de excluziune socio-economică.

Valorile și misiunea

Misiunea noastră: Împreună cu cei din comunitate, noi oferim soluții adaptate la nevoile tinerilor aflați în situații de risc, prin experiențe de învățare, oportunități de dezvoltare și integrare pe piața muncii.


Valorile noastre: creativitate, grijă, perseverență, integritate, bucurie, echilibru.

RESURSE

Resurse pentru angajatori

 • Accesul la CV-urile beneficiarilor noștri aflați în căutarea unui loc de muncă,

 • Asistență pentru organizarea de prezentări ale companiilor și vizite exploratorii,

 • Implementarea de proiecte CSR.

Resurse pentru candidați

 • Servicii de consiliere vocațională,

 • Acces la cursuri de formare profesională,

 • Sprijin pentru pregătirea CV-ului și căutarea unui loc de muncă,

 • Medierea relației cu angajatorii.

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

Mihaela Bolohan

Director Executiv

Sunt Mihaela Bolohan, director executiv, și ne-am alăturat proiectului pentru că ne-am asumat misiunea de a oferi românilor aflați în situații de risc șansa reală de a-și construi o viață demnă și independentă. Facem acest lucru prin punerea la dispoziția beneficiarilor noștri a unor experiențe de învățare, oportunități de dezvoltare și sprijin pentru integrarea pe piața muncii. În ultimii 10 ani, Asociația The Social Incubator a devenit șansa la o viață independentă pentru 50.000 de tineri și adulți din medii vulnerabile, din România. Atât cei peste 30 de angajați, cât și colaboratorii The Social Incubator îi sprijină prin servicii de consiliere vocațională, consiliere psihologică și psihoterapie, educație informală și non-formală, ateliere de dezvoltare personală, mentorat, job-shadowing, stagii de practică, mediere pe piața muncii. Credem în puterea comunității și știm că nu putem avea un impact real decât împreună. Vă încurajăm pe toți, organizații și specialiști să vă alăturați proiectului D&I pentru a construi o lume mai bună pentru fiecare dintre noi.

background transparent_edited.png

.

Aniela Firulovic

Psiholog, Psihoterapeut, Trainer

Comunitatea ,,The Social Incubator" înseamnă pentru mine un mediu bun, plin de resurse de autocunoaștere și dezvoltare, în care oamenii în general, și tinerii în special, pot evolua. Ajută că au ocazia să fie văzuți și ascultați, nu doar auziți. Astfel, beneficiarii (re)încep, treptat, să aibă încredere în ei, în oameni, în cum ar putea să arate viața lor independentă. Este locul unde, dacă vrei, chiar poți. Este o mare bucurie să fiu o parte din călătoria oamenilor spre variantele lor tot mai împlinite.

background transparent_edited.png

.

Alina Bulumac

Director de programe și advocacy

Ne-am alăturat proiectului Angajez 45+ pentru că dorim să oferim tuturor persoanelor aflate la risc de excluziune socio-financiară, sprijinul de care au nevoie pentru a decide cum va arăta viitorul lor. Din experiența noastră, faptul că punem împreună oameni care se confruntă cu același tipuri de provocări și că ei conștientizează că nu sunt singuri, este ceea ce face diferența, le dă speranță și îi motivează.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page