top of page

Philip Morris Romania

DE CE SUSȚINEM ACEST PROIECT

background transparent_edited.png

Luminița Florea

Director People & Culture România @ Philip Morris Romania

Philip Morris România este în primul rând despre oameni, despre colegii mei. Este despre bucuria de a merge zi de zi la birou și de a fi împreună la bine și la greu.

La Philip Morris România, ne-am propus să  construim un viitor fără fum, o inițiativă care nu ar putea să devină realitate fără  oameni dedicați și entuziaști, uniți în jurul unei misiuni cu adevărat importante. De aceea, promovarea unui loc de muncă incluziv și divers nu este doar un lucru pe care trebuie să îl facem, ci este crucial pentru misiunea si transformarea noastră. Credem că este important să valorificăm  lucrurile care ne diferențiază, să creăm sentimentul de apartenență și să susținem  bunăstarea angajaților. Doar în acest fel putem îmbrățișa noi moduri de lucru, care ne vor ajuta în stabilirea priorităților, rezolvarea problemelor și reunirea tuturor factorilor critici pentru succesul nostru.

DESPRE NOI

Activitatea noastră

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională, care se ocupă de fabricarea și vânzarea de țigarete, produse fără fum și dispozitive și accesorii electronice asociate, precum și alte produse care conțin nicotină.

PMI a înființat o filială locală în România în 1993, iar în 1997 a demarat construcția unei fabrici în Otopeni. Construcția a fost finalizată în anul 2000. În prezent, în țara noastră, Philip Morris International operează prin două entități: Philip Morris Trading, divizia comercială cu sediul central în București, însă prezentă în toată țara prin intermediul echipelor de vânzări, și Philip Morris România, divizia de producție cu sediul în Otopeni, o unitate de producție modernă, unde lucrează peste 1.000 dintre colegii noștri.

Unde avem colegi

Prioritatea noastră este să atragem, să sprijinim și să păstrăm alături de noi indivizi diversi și unici. La nivel global avem peste 77.000 de colegi, oamenii fiind unul dintre atuurile noastre principale și cheia succesului nostru la nivel de companie. Angajații noștri vorbesc peste 80 de limbi și vin din toate colțurile lumii.

În România, avem peste 1.300 de colegi, în cadrul celor două entități prezente în România.

Valorile și misiunea

Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigaretele cu produse fără fum care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Iar pentru a ne atinge acest obiectiv, angajamentul colegilor noștri este vital, indiferent de poziția pe care o ocupă. Deschiderea, pasiunea, împreună cu dedicarea și talentul lor, permit și accelerează tranziția companiei către o Românie fără fum. Succesul nostru pe termen lung se bazează pe oamenii potriviți.

În cadrul PMI, considerăm că diversitatea este unul dintre atuurile noastre și ne-am angajat să construim o cultură incluzivă și un loc de muncă în care să se reflecte diversitatea lumii. Am creat un mediu în care angajații noștri să poată contribui cu tot ce au mai bun și în care îi încurajăm să se sprijine reciproc pentru a accelera inovația și pentru a îndeplini misiunea de a construi un viitor fără fum.

Să ne imaginăm un viitor fără fum. Pare imposibil, nu-i așa? Noi credem că un viitor fără fum este posibil și avem curajul să ne transformăm radical pentru a ne atinge obiectivul. Este cea mai mare schimbare din istoria noastră. Și este cea potrivită pentru consumatorii noștri, pentru compania noastră, pentru acționarii noștri și pentru societate.
Conduși de știință și inovație și cu încurajarea și sprijinul adecvat din partea societății civile, ne putem realiza mai repede viziunea de a construi un viitor fără fum.

Impactul activității economice desfășurate de PMI în România este remarcabil. Dacă ne raportăm doar la anul 2020, impactul economic total al companiei a fost estimat la 4,4 miliarde RON. Aceasta face ca PMI să fie al doilea cel mai mare jucător de pe piața FMCG din România. Acest lucru a afost posibil datorită investițiilor de aproape 600 de milioane USD realizate cu începere din 2017, până în prezent. Pe parcursul acestor ani, fabrica din Otopeni a fost transformată într-o unitate de producție de ultimă generație pentru consumabilele din tutun pentru produsele noastre fără fum.

În ceea ce privește numărul de locuri de muncă create de companie în România, în perioada 2016-2021, numărul angajaților a crescut de la 858 la 1.178 – o rată anuală de creștere de 7%. Procentul este foarte important în contextul în care sectorul industrial în țara noastră înregistrează un declin de 1%. Per ansamblu, efectul total produs de companie pe piața forței de muncă, inclusiv efectele indirecte și induse, este mult mai mare. Compania generează, astfel, un nivel total estimat de 2.945 de locuri de muncă în 2020.

JOBURILE NOASTRE

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page