top of page

AMAIS

A fi incluziv este #AMAISing

DESPRE NOI

AMAIS reprezintă o comunitate incluzivă atât din punctul de vedere al abilităților (persoane tipice și cu dizabilități), dar și dintr-un punct de vedere profesional, fiind specializați în domenii complementare precum: arhitectură și design, dezvoltare software, asistență socială și Balneo-fiziokinetoterapie, pedagogie și analiză de date. Avem convingerea că pentru a avea impact asupra comunității este nevoie de o abordare multidisciplinară, iar cele mai bune soluții sunt construite pe nevoile clar identificate ale persoanelor vulnerabile și implicarea lor prin folosirea expertizei mai multor domenii.

Activitatea noastră

Domeniul în care activăm este cel al designului incluziv manifestat în proiecte sociale, arhitectură, design de produs, tehnologie.

Unde activăm și cui ne adresăm

Ne-am început activitatea în 2015 în București. Majoritatea proiectelor sunt aici, dar avem colaborări și în alte orașe din țară (Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași etc) și în alte țări prin proiectele Erasmus+.


Inițiativele noastre se adresează:
 Persoanelor cu dizabilități care doresc să devină independente, vor să socializeze sau vor să-i învețe pe alții cum să devină independenți

  • Persoanelor tipice sau cu dizabilități care doresc să empatizeze mai mult cu nevoile celor din jur, care vor să-și accesibilizeze spațiile, serviciile sau aplicațiile/site-uril

  • Persoanelor care-și doresc să afle mai multe informații despre accesibilizare și design incluziv.

Valorile și misiunea

AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) este o organizație non-profit, înființată în 2015.


Misiunea noastră este cea de a construi o societate incluzivă. Facem asta prin aplicarea principiilor designului incluziv în:


Arhitectură: Oferim consultanță pentru o proiectare incluzivă și accesibilizare, realizăm proiecte incluzive de arhitectură sau accesibilizăm spații/obiecte existente. De asemenea, realizăm analize de accesibilitate pentru diverse tipuri de spații.


Tehnologie: Analizăm, construim incluziv și accesibilizăm platforme web și aplicații.


Proiecte sociale: Creăm evenimente și contexte de socializare între persoanele tipice și cele cu dizabilități.


Considerăm că este responsabilitatea fiecăruia de a participa la acest proces.

RESURSE

Resurse pentru angajatori

●    Ghid de angajare pentru nevăzători: https://ghid.amais.ro/pentru-angajatori/ 
●    Analize de accesibilitate ale spațiului de birouri/de lucru realizat cu echipe incluzive atât profesional (arhitect, designer, psiholog), cât și din punctul de vedere al abilităților (persoane tipice și cu dizabilități)  
●    Proiectare soluții incluzive pentru spațiile de lucru 
●    Accesibilizarea spațiilor existente
●    Organizare workshop-uri de empatie pentru angajați

Resurse pentru candidați

●    Ghid de angajare pentru nevăzători: https://ghid.amais.ro/pentru-candidati/ 
●    Dezvoltare abilități de viață independentă pentru persoanele cu deficiențe de vedere: https://www.youtube.com/watch?v=pDluJArtXj4
●    Platformă pe care persoanele cu dizabilități de vedere pot găsi voluntari cu care să se deplaseze sau să facă diverse activități: https://seeyou.ro/ 
●    Exerciții de empatie la atelierele Clubului de Mobilitate Urbană: https://amais.ro/club/

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page