top of page

Angajez 45+

Împreună #SchimbamPiataMuncii!

DESPRE NOI

Noi suntem cei câțiva profesioniști determinați să livreze rezultate, cei câțiva entuziaști care înțeleg că și pașii mici te pot duce la destinație atunci când ai curajul de a fi perseverent, cei câțiva încăpățânați complet dedicați cauzei. Piața muncii nu va mai fi niciodată ca înainte de izbucnirea pandemiei, deci are ocazia de a fi mai bună, mai competitivă și mai incluzivă. De aceea, vom continua să acționăm ca un liant între toți actorii din piața muncii, cu scopul înlesnirii comunicării și dezvoltării de alternative la toate problematicile cu care aceștia se confruntă. Eliminarea criteriului de vârstă din procesul de selecție și recrutare rămâne un factor central în proiectul nostru, construind pe aceasta o plajă largă de resurse pentru candidați, angajați, angajatori și recrutori. Piața muncii este un drum cu două sensuri și, pentru a garanta soluții obiective și cu adevărat eficiente, este important să înțelegem provocările și să rămânem ancorați în realitățile tuturor componenților ce o alcătuiesc.

Activitatea noastră

NU suntem o companie, NU facem angajări, NU reprezentăm o instituție a statului. Suntem un grup de câteva zeci de profesioniști voluntari din domenii diverse, adunat în jurul unei asociații și în jurul crezului că lucrurile nu se vor schimba în această țară dacă nimeni nu încearcă să facă CEVA, măcar acolo în arealul său. Suntem singura campanie de comunicare pe teme de incluziune de varsta la nivel national - un proiect de voluntariat, un manifest de combatere a crizei forței de muncă și a discriminării pe criterii de vârstă, la angajare, o mobilizarea socială născută din convingerea că, dacă ajutăm la educarea pieței forței de muncă, prin adresarea directă către angajatori și candidați, deopotrivă, putem genera schimbarea!

Unde activăm și cui ne adresăm

Proiectul este destinat tuturor actorilor implicați în crearea și transformarea situației actuale a pieței muncii din România - angajatori și profesioniști de orice vârstă, cu o atenție sporită pentru profesioniștii de nivel senior (vârsta 45+), cu experiență îndelungată în câmpul muncii. 

Valorile și misiunea

Misiunea ”Angajez 45+” este de a combate discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă, a candidaților seniori, pentru a crea o punte de legătură între aceștia și angajatorii care se confruntă cu dificultăți în a gestiona criza forței de muncă. Valorile care ne ghidează sunt: 

 • Echitatea: Credem în șanse egale 

 • Prețuirea: Credem în reconsiderarea atitudinii vizavi de maturitatea candidaților 45+ 

 • Onestitatea: Credem într-o atitudine fermă și justă de o parte și de alta a baricadei pieței muncii 

 • Cultivarea muncii: Credem în dezvoltarea profesională continuă și respectul pentru meserie

RESURSE

Resurse pentru angajatori

Ce este Angajez 45+ pentru angajatori:

Oplatformă de promovare a acțiunilor și oportunităților organizațiilor incluzive, dar și un centru care a strâns împreună profesioniști cu expertiză înaltă în strategii de transformare și aliniere conform principiilor D&I (Diversitate și Incluziune)


Resursele și soluțiile oferite & co-create împreună cu angajatorii vizează 2 abordări:

Abordarea externă:

 • endorsarea ca angajator incluziv prin recomandarea din partea Angajez 45+ pe canalele proiectului - site, social media, newslettere, evenimente etc.

 • dezvoltarea unui brand de angajator incluziv, deschis integrării candidaților indiferent de varstă, sex, etnie, dizabilitate, orientare sexuală strategie de poziționare și comunicare ca angajator incluziv în fața publicurilor dorite

Abordarea internă:

 • co-crearea și implementarea de politici și procese de resurse umane care facilitează recrutarea și selecția dar și dezvoltarea sustenabilă a angajaților, indiferent de varstă, sex, etnie, dizabilitate, orientare sexuală;

 • dezvoltarea de instrumente și competențe pentru operaționalizarea în activitatea de zi cu zi a policilor și proceselor ce facilitează o cultură organizațională sănătoasă

Poți regăsi pe site-ul nostru, la secțiunea Angajatori - Servicii Diversitate (D&I), informații și resurse care te pot ajuta pentru a atinge obiectivele organizației tale.

Resurse pentru candidați

Ce este Angajez 45+ pentru candidați și angajați:

Angajez 45+ se adresează exclusiv candidaților care se doresc a fi actuali, celor care sunt deschiși constant la învățare și dezvoltare continuă și își doresc mai mult pentru ei înșiși, astfel încât să fie cu adevărat candidați eligibili într-o piață a muncii mereu în schimbare. Și, mai ales, celor care nu așteaptă să li se dea oportunități, ci le caută activ și se implică activ în dezvoltarea viitorului propriu.


Resursele și soluțiile oferite pentru candidați și angajați vizează 2 abordări:

Resurse pentru tine:

 • dezvoltarea ta pentru a deveni un angajat valoros pentru orice angajator

 • instrumente pentru creșterea atractivității tale în fața angajatorilor
  Informații despre angajatori

Informații despre angajatori:

 • joburi de la angajatorii care susțin cauza proiectului

 • informații despre angajatorii care valorifica experiența candidaților, care urmează principiile incluziunii și diversității în viața de zi cu zi în organizație

Poți regăsi pe site-ul nostru, la secțiunea candidați, informații și resurse care te pot ajuta pentru a-ți atinge obiectivele profesionale.

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

Irina Siminenco

CAM @Nestlé România

Ne-am alăturat Campaniei Angajez 45+ pentru că ne dorim să trăim într-o societate în care diferențele de vârstă nu reprezintă un criteriu la angajare. La Nestlé respectul reprezintă principala valoare în jurul căreia este organizată întreaga activitate a companiei. Și vorbim despre respectul față de propria persoană, față de cei din jurul nostru, față de diversitate și față de viitor. Vrem să contribuim la construirea unei societăți în care criteriul de vârstă nu reprezintă o piedică în găsirea unui loc de muncă. Veniți alături de noi pentru a face acest vis realizabil!

background transparent_edited.png

.

Andreea Ciulacu

HR Director @DB Cargo România

Ne-am alăturat în Angajez45+ pentru că susţinem mesajul şi obiectivele pe care acest proiect le are. Noi credem în potenţialul şi competenţele oamenilor/candidaţilor, indiferent de vârstă, etnie, sex, iar acest aspect se oglindeşte şi în procesul nostru de recrutare. Suntem atenţi la ce plus valoare pot aduce candidaţii, iar noi ca angajator inclusiv le oferim ulterior diverse posibilităţi de a se dezvolta împreună cu DB Cargo Romania. Pentru că susţinem egalitatea de şanse şi faptul că putem învăţa unii de la alţii, considerăm că diversitatea creează un mediu favorabil desfăşurării activităţilor şi implicit rezultate mai bune.</p>

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page