top of page

Fundația Alături de Voi România

Transformăm dizabilitatea în abilitate!

DESPRE NOI

Unicitatea modelului UtilDeco constă în dezvoltarea unui program de inserție socio-profesională pe principiul one-stop-shop. Persoanele cu dizabilități din grupuri vulnerabile beneficiază gratuit, într-un singur loc, de un pachet de servicii de suport: consiliere și orientare profesională, testare abilități native și cognitive pentru o cât mai bună potrivire pe job, calificare profesională, asistență socială și psihologică, locuire, mediere, angajare și jobcoaching între 3 și 12 luni. Persoanele cu dizabilitati din grupuri vulnerabile beneficiază gratuit, într-un singur loc, de un pachet de servicii de support: consiliere și orientare profesională, testare abilități native și cognitive pentru o cât mai bună potrivire pe job, calificare profesională, asistență socială și psihologică, locuire, mediere, angajare și jobcoaching între 3 si 12 luni.

Activitatea noastră

UtilDeco Group este unitate protejată și cea mai mare întreprindere socială de inserție din România. Este recunoscută de Comisia Europeană ca model de bune practici în domeniul integrării în muncă a persoanelor cu dizabilități și în 2016 activitatea a fost recunoscută cu premiul ”EY Social Entrepreneur of the Year”!

La nivelul anului 2020, așa arată dimensiunea impactului social:
 25 locuri de muncă protejate (18 persoane cu dizabilități și 7 din alte categorii vulnerabile);
 30 de persoane cu dizabilități au beneficiat de servicii de consiliere și orientare în carieră, dintre acestea 5 au fost angajate;
 80 de copii beneficiază în mod curent de serviciile și activitățile Centrului de zi pentru tineri cu dizabilități și din medii vulnerabile;

Unde activăm și cui ne adresăm

UtilDeco activează pe piața națională din anul 2008. UtilDeco are sediul în zona metropolitană Iași - Str. Bazinelor nr. 5, comuna Miroslava, jud.Iași. În afara serviciilor de arhivare fizică, S.S.M și S.U, toate celelalte produse și servicii din portofoliu se livrează la nivel național.

Din 2008, am colaborat cu peste 500 de clienți din întreaga țară și din diverse industrii. Clienții care fac achiziții de la UtilDeco sunt companiile cu peste 50 de angajați și autoritățile publice din România, care pot să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse și servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu dizabilități angajate în cadrul unității protejate autorizate UtilDeco, beneficiind de decontare a costurilor în limita a 50% din salariul de bază minim brut aferent persoanelor cu dizabilități neîncadrate.
Beneficiarii sociali sunt persoanele cu dizabilități, tinerii care părăsesc sistemul de protecție al copilului și tineri din grupuri vulnerabile. 

Valorile și misiunea

Misiunea UtilDeco este să oferim produse și servicii personalizate pentru companiile și organizațiile care decid să aibă un rol activ în transformarea comunităților, care înțeleg că
achizițiile responsabile social activează impactul pozitiv și performanța economică.
Valorile după care ne ghidăm activitatea sunt grija pentru clienți, angajați, mediu și comunitate.
Împreună putem transforma dizabilitatea în abilitate!

RESURSE

Resurse pentru angajatori

Produse și servicii pentru clienții B2B:
- Producție echipamente de lucru din textile;
- Tipografie digitală (materiale publicitare, tipizate, litere volumetrice,

cataloage broșuri, calendare);
- Arhivare fizică, electronică și depozitare documente;
- Servicii S.S.M. și S.U.;
- Cafea boabe, proaspăt prăjite, în prăjitoria Opya – cel mai recent produs disponibil în portofoliul UtilDeco din octombrie 2021.
Fiind unitate protejată, colaborarea cu UtilDeco permite companiilor și organizațiilor cu peste 50 de angajați să achiziționeze aceste produse și servicii cu zero costuri – prin decontarea acestora din vărsămintele datorate pentru persoanele cu dizabilități neîncadrate, conform Legii 448/2006.

Resurse pentru candidați

În plus, autorizarea suplimentară de întreprindere socială de inserție, înseamnă că minim 90% din profit trebuie să fie reinvestit în misiunea socială.

La UtilDeco, reinvestim 100% din profit în trei proiecte sociale:

Clubul Tinerilor - Centrul de zi pentru tineri cu dizabilități și

din categorii vulnerabile, 

JobDirect - Servicii de recrutare și plasare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii și

UtilDeco - Creare de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

MEMBRII NOȘTRI

background transparent_edited.png

.

Violeta Alexandru

Ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic, în cadrul unei vizite la UtilDeco, în 2016, în timpul mandatului

Am rămas impresionată de evoluția UtilDeco de la stadiul de idee, acum câțiva ani, la cel de unitate protejată cu adevărat eficientă fiind, în același timp, un model pentru maniera în care implică beneficiarii – persoane din grupuri vulnerabile, în activități diverse, punându-le în valoare talentul și dedicația! Se poate ! Fundația Alături de Voi prin UtilDeco arată că se poate și în România! Prin cunoașterea nevoilor reale ale beneficiarilor dar și prin certe abilități de management și multă dăruire, se nasc și dăinuie proiecte extraordinare nu numai în Capitală ci și în alte locuri din țară!

background transparent_edited.png

.

Cucu Adriana

Coordonator Serviciu Extern de Prevenire și Protecție (SEPP)

UtilDeco este o comunitate în care oameni frumoși creionează un loc de poveste, un loc în care efortul este cuantificat, valorificat. O comunitate cu simț de răspundere, în care fiecare își
îndeplinește rolul și atribuțiile, cu certitudinea lucrului bine făcut. O echipă care a dovedit în repetate rânduri că dizabilitatea poate și trebuie transformată în abilitate din dorința și convingerea de a schimba ceva pentru o lume mai bună. O lume fără bariere fizice sau ideologice, în care realizările sunt dovedite și recunoscute.

background transparent_edited.png

.

background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
background transparent_edited.png
bottom of page