top of page

Beneficiile diversității la locul de muncă


3 oameni la o masă
Diversitatea la locul de muncă

Știai că...❓


Diversitatea la locul de muncă nu vine doar cu obligații, ci are și o mulțime de beneficii.

Câteva motive pentru a-i acorda prioritate sunt unele beneficii ale diversității:

Inovație – echipele formate din diverse medii și experiențe de lucru vin împreună cu idei mai creative și modalități inedite de a rezolva probleme.

Atragerea talentelor – oamenii tind să fie atrași de companii care arată că prețuiesc diversitatea și incluziunea. Mediile mai puțin diverse pot fi, de asemenea, ostile pentru cei care simt că nu se potrivesc. Când oamenii se simt valoroși și văd că la fel se întâmplă și cu cei din jur, rămân.

Performanța angajaților se îmbunătățește – acest lucru poate fi atribuit faptului că e mai posibil ca angajații să se simtă confortabil, fericiți și încrezători în ei înșiși într-un mediu incluziv.

Extinderea pieței – un loc de muncă divers îți permite să accesezi o gamă largă de cunoștințe. Organizația are oportunitatea de a se adresa în mod eficient unui grup mai mare de clienți.

Creșterea veniturilor – conform studiului Gartner, organizațiile incluzive generează de până la 2,3 ori mai mult flux de numerar per angajat, de 1,4 ori mai mult venit și sunt cu 120% mai capabile să atingă obiectivele financiare. Asta înseamnă că incluziune = profit.

Tu ce puncte forte ale diversității și incluziunii ai identificat?

Articol scris de Dana Mierluț - Ambasador Lumea D&I

Pentru mai multe informații despre Dana poți intra aici.

bottom of page