top of page
7.png
1.png

Luminița Florea

Director People & Culture @ Philip Morris Romania

Mai multe detalii despre acest Campion DE&I:

Luminița Florea este Director People & Culture în cadrul Philip Morris România. Luminița are o experiență de aproape 20 ani în Resurse Umane în diverse roluri și în domenii foarte variate, de la telecom, la petrol & gaze, pharma și tutun. În 2012 s-a alăturat Philip Morris România, iar din 2017 a preluat funcția de Director People & Culture pentru ambii afiliați Philip Morris în România (fabrică și entitatea comercială) și este responsabilă, împreună cu echipa ei, de definirea și implementarea strategiei de resurse umane. Despre cei 11 ani petrecuți în Philip Morris România, Luminița spune că nu au însemnat doar a fi martor al schimbării prin care trece compania, ci și o transformare în plan personal, o călătorie de care s-a bucurat în fiecare moment.


Diversitatea – super-puterea organizației noastre

Ce înseamnă diversitatea pentru noi, la Philip Morris România?

  • Ceva natural – suntem diferiți între noi, fiecare este unic, ne completăm unii pe alții și împreună formăm o super-echipă

  • Colegii noștri au nevoi variate, iar noi ne străduim să asigurăm un mediu echitabil, în care fiecare persoană este văzută, auzită și recunoscută și își poate atinge potențialul

  • Încurajăm dialogul deschis, transparent și permanent cu colegii

  • Doar în echipă putem reuși să ne îndeplinim obiectivele și să creștem, pe plan personal și profesional

Depinde de fiecare dintre noi să creăm o cultură incluzivă în organizația noastră. Este un efort conștient pe care trebuie să-l facem zi de zi. Aceasta înseamnă că trebuie să ne gândim la asta și să fim incluzivi în mod intenționat în interacțiunile noastre în fiecare zi.

Putem începe prin a ne gândi la cum am vrea noi înșine să fim tratați și apoi să ne comportăm în acest fel. Înseamnă, de asemenea, să semnalăm comportamente care nu sunt în spiritul incluziunii.

Cum să practicăm incluziunea zilnic – câteva recomandări din partea noastră

Haideți să ne imaginăm o lume egală, adică o lume lipsită de părtiniri, stereotipuri și discriminare. O lume care este diversă, echitabilă și incluzivă. O lume în care diferențele sunt apreciate și celebrate. Nu-I așa că asta e o lume în care ne simțim bine, fiecare bine cu sine, dar și alături de ceilalți?

Printre ingredientele cheie care îi ajută pe oameni să se simtă incluși se numără: conștientizarea de sine, empatia, curiozitatea, mintea deschisă, ascultarea activă, spațiul pe care îl oferim altora pentru a se exprima, promovarea dialogului constructiv și manifestarea conștientizării culturale.

Dar haideți să vorbim despre câteva acțiuni foarte simple care pot face o diferență considerabilă

  1. Salutul este important – Începeți-vă ziua spunând „bună” cuiva nou.

  2. Injțiați o interacțiune - Întrebați un coleg / o colegă ce mai face, cum se descurcă și ascultați cu adevărat.

  3. Conectați-vă offline cu un coleg / o colegă care este, în general, mai retras(ă) / tăcut(ă).

  4. Acordați atenție tuturor - Când organizați întâlniri hibride, asigurați-vă că acordați suficient spațiu participanților virtuali pentru a-și exprima opinia.

  5. Semnalizați-vă alianțele, preferințele - Semnalațivă identitatea cu care vă asociați prin cuvinte, acțiuni etc. Un pic de vizibilitate poate fi benefică.

  6. Asigurați-vă că există diversitate în jur - Atunci când organizați un eveniment, asigurați-vă că vorbitorii sunt diverși (gen, vârstă, origine etnică, afilieri) și pot oferi perspective diferite.

  7. Provocați-vă spiritul de turmă - Căutați în mod intenționat idei/perspective de la oameni cât mai diferiți de voi, cu opinii cât mai divergente.

  8. Fiți respectuoși! - Evitați să faceți glume la adresa unui individ sau a unui anumit grup si luați atitudine când îi auziți pe alții făcând asta.

  9. Provocați-vă prejudecățile - Nu presupuneți nimic niciodată, puneți întrebări. Ajustați-vă abordarea, mentalitatea.

bottom of page